risicum-tausta3jpg

Risicum Capital AB har överlåtit sina aktiva krediter till Brixo AB

Risicum Capital AB har överlåtit sina aktiva krediter till Brixo AB. För dig som haft en aktiv kredit hos Risicum eller Lånbutiken ska du nu istället återbetala krediten till Brixo AB.

Jag har en aktiv kredit

Har du en pågående kredit kommer du bli kontaktad av Brixo AB med information om hur du ska återbetala krediten. Dina villkor kommer i övrigt att vara oförändrade. Du behöver själv inte vidta några särskilda åtgärder med anledning av överlåtelsen.

Har du frågor kan du kontakta Brixo AB:

  • Hemsida: https://brixo.se
  • Epost: info@brixo.se
  • Telefon: 08-500 850 47 (vardagar 09-17)


Jag hade tidigare en kredit som nu är uppsagd

Om du tidigare har haft en kredit hos Risicum eller Lånbutiken som sagts upp på grund av uteblivna betalningar eller andra orsaker ska du fortsätta att kontakta Riverty på telefon: 0340-596118 eller mail: kundkredit.se@riverty.com


Jag vill ansöka om en ny kredit

Vi hänvisar till Brixo AB på

brixo.se

merax.se

flexkontot.se

kontantfinans.se

 

Har du en kontokredit hos oss från tidigare logga då in på dina egna sidor. Om du har andra frågor eller funderingar, kontakta kundtjänst.

Pil - fördelar med Risicums kreditlån
Fast månadsbetalning
Varje månad betalar du alltid samma summa.
Pil - fördelar med Risicums kreditlån
Lägre ränta än vid snabblån
Med privatlån är det billigare att låna än vid traditionella snabblån.
Plånbok - tillgång till pengar snabbt med Risicums kreditlån
Lånebelopp 20 000 - 150 000 kr

Vem kan ta ett privatlån hos Risicum?

För att bli beviljad ett lån hos oss behöver du uppfylla följande kriterier:

  • vara 20 år fyllda
  • inte ha några betalningsanmärkningar
  • kunna identifiera dig med hjälp av mobilt bankID
  • ha varit bosatt och betalat skatt i Sverige de senaste två åren
Vi kommer i samband med din låneansökan göra en kreditupplysning via UC.

Välkommen att kontakta vår kundtjänst om du har fler frågor om vårt lån.

För dig som redan har en löpande konsumentkredit hos oss

Har du en aktiv konsumentkredit sedan tidigare kommer du inte märka någon skillnad - din kredit löper på som vanligt med samma villkor. Skulle du vilja ta ett privatlån behöver du betala tillbaka det belopp du lånat på krediten och avsluta den innan du kan ansöka om ett privatlån. Det är också möjligt att ansöka om ett privatlån parallellt med din befintliga konsumentkredit.


  • Pil - fördelar med Risicums kreditlånVad är ett privatlån?
    Ett privatlån är ett lån som riktar sig privatpersoner och som primärt används för privat konsumtion. De flesta är bekanta med bolån och studielån, men med ett privatlån kan du finansiera mindre utgifter som du av olika anledningar kanske inte vill eller har möjlighet att spara ihop till. Till skillnad från exempelvis ett bolån, där pengarna är reserverade till ett bostadsköp, är du med ett privatlån fri att använda pengarna till vad du vill.
  • Pil - fördelar med Risicums kreditlånVad betyder lån utan säkerhet?
    Vårt privatlån är ett lån utan säkerhet. Att låna pengar utan säkerhet innebär att du inte behöver gå in med en säkerhet som din bil eller bostad när du ska låna pengar. Hos långivare som erbjuder lån med säkerhet fungerar dessa tillgångar som en slags pant. Skulle du få problem med att betala tillbaka lånet kan banken då lösa in din bil för att få tillbaka en del av det beloppet som lånats ut till dig. Ett lån utan säkerhet är inte mindre säkert för dig som konsument - många tycker däremot att det underlättar att låna utan säkerhet.
  • Pil - fördelar med Risicums kreditlånÄr det någon skillnad på ett privatlån och ett blancolån?
    Nej, begreppen är två olika benämningar på samma sak - ett lån utan säkerhet. Förut var namnet blancolån vanligast förekommande men idag väljer de flesta att kalla denna typ av lån för privatlån, just för att de används till privat konsumtion. Villkor och lånebelopp skiljer sig åt beroende på långivare. Det vanligaste är att man kan låna från 20.000 upp till ett par hundra tusen utan säkerhet.

Spargris

Låna ansvarsfullt

Tänk på att inte låna mer pengar än vad du kan betala åter. Kontakta oss om du vet att du inte kommer att kunna betala tillbaka ditt lån i tid, vi gör vårt bästa för att hjälpa dig hitta en passande lösning. Räkna på vad lånet kostar dig innan du tecknar - så att du vet hur mycket du behöver betala varje månad om du delar upp återbetalningen. Använd vår lånekalkylator för att räkna på lånet.
Man på cafe kollar suffplatta - Sök kreditlån enkelt med mobilen eller surfplattan

Vår Kundtjänst

Har du frågor om kreditlån finns vår vänliga kundtjänst tillgänglig.
Telefon: 08-124 519 87
Telefontid: mån–fre 9–15
E-post: kundtjanst@risicum.se